Gezond zitten met een Balansstoel

De ideale balansstoel, kniebalansstoel of balanskruk bevorderd het zitten met een rechte rug. De vormgeving van de balansstoel of kruk voorkomt dat u onderuitgezakt zit en zorgt ervoor dat u automatisch in een rechte en juiste ergonomische zithouding komt. En het zit nog eens verrassend goed. U zit in plaats van in een hoek van 90 graden met een open heup hoek.  Dit zorgt ervoor dat u recht zit het zorgt voor een vrijere ademhaling en het bevordert tevens de doorbloeding.
Bij een kniebalansstoel zit u met gebogen knieën op de werkstoel. “Knelt dat niet af?” wordt er vaak aan ons gevraagd. Zeker niet! Om de balansstoel goed zijn werk te laten doen zonder dient men goed met de billen op de zitting te zitten en niet met de schenen op de steunen te gaan hangen. Door goed op de zitting te zitten blijft de stoel ook beter in balans.

Bewegen tijdens het zitten

Een mens is gemaakt om te bewegen, niet om stil te zitten. Iedere balansstoel in onze collectie zorgt ervoor dat u automatisch licht in beweging blijft. De Varier Wing Balans voorkomt overbelasting van rug en benen en zorgt voor een vrijere ademhaling. Dat de balansstoel op wieltjes staat, maakt hem bijzonder wendbaar. Wilt u liever geen wieltjes, maar wel profiteren van de voordelen van balansstoelen? Dan is de Varier Thatsit Balans iets voor u. Op deze moderne werkstoel, met in hoogte verstelbare kniesteunen worden ook rug en benen ontlast. Dit maakt het de perfecte stoel voor mensen met rugklachten.

Uw eigen balansstoel

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze of een van de andere balansstoelen? Kom dan vrijblijvend langs in onze showroom om te testen. Voor deskundig zitadvies kunt u zich in alle gevallen wenden tot onze medewerkers. Liever direct bestellen? Dat kan heel gemakkelijk online.

Bij Van Wijk Zitspecialist kunt u terecht voor deskundig advies en verschillende modellen.

 

Share This