Bewegend zitten

Bewegen is altijd beter dan stil zitten. Bewezen is ook dat mensen met rugklachten minder pijn ervaren als ze bewegen (bijvoorbeeld bij fietsen of lopen). In het RCPM-zitsysteem, wat staat voor Rotary Continious Passive Motion (vrij vertaald: roterende, voortdurende, passieve beweging), is de unieke combinatie van ontspannen zitten en licht bewegen samengebracht.
Ook het fitMOTION systeem zorgt er voor dat u een blijft bewegen zonder inspanning of zelfs zonder de knoppen te bedieningen van uw fauteuil.

RCPM

De zitting van een fauteuil met RCPM maakt drie tot vijf maal per minuut bijna onvoelbare bewegingen van 0,8° van links en naar rechts (terwijl de rugleuning stil staat). Hierdoor blijft de rug in beweging en het stimuleert de stofwisseling in de tussenwervelschijven, net als bij fietsen of wandelen het geval is. RCPM zorgt in combinatie met een goed gesteunde zithouding, voor een duidelijke vermindering van rugpijn als gevolg van zitten. Ook zwelling van de onderbenen en voeten, veroorzaakt door langdurig zitten, neemt af. Het RCPM-systeem wordt onder andere toegepast in Fitform-fauteuils.
Direct baat

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat van alle bewegingen die men met de rug maakt, draaibewegingen in de lengteas het minst belastend zijn voor de rug. Deze bewegingen kan vrijwel iedereen maken, ongeacht leeftijd of conditie. Het meest positieve resultaat wordt geboekt bij mensen met discusdegeneratie (versleten tussenwervelschijven), acute rugklachten, chronische rugklachten of de zogenaamde aspecifieke lage rugklachten. Deze groep mensen heeft er doorgaans direct baat bij.

Fit Motion

Onze fauteuils zorgen voor een optimale zithouding met de juiste verstelmogelijkheden zonder dat u onderuit schuift. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken dat langdurig statisch zitten, zelf met de juiste ondersteuning, minder goed voor je is dan bewegen. Een relaxfauteuil met het wetenschappelijk onderbouwde fitMotion systeem attendeert u op het moment dat u te lang stil zit. Reageert u niet, dan beweegt de stoel zelf op een manier die helpt in de strijd tegen decubitus (doorzitten) en oedeemvorming (vochtophoping). Maar het is ook ideaal als u verdiept bent in een spannend boek of een goed tv-programma. Het Fit Motion systeem werkt op twee verschillende manieren:
Pressure Relief:
In een zittende houding met de benen aan de grond, wordt de zithoek elke minuut 2 graden versteld.
Slow Motion:
In relaxhouding wordt om de 15 minuten een signaal afgegeven dat het zinvol is om te gaan bewegen en/ of te gebruiker daar niet op reageert, gaat de stoel uit zichtzelf langzaam heen en weer kantelen (schommelbeweging).
Het fitMOTION-systeem wordt uitsluitend toegepast in onze fauteuilcollectie van Fitform.

Varier (voorheen Stokke)

De stoelen in de collectie van Varier (voorheen Stokke) nodigen uit om te bewegen en te variëren. De beste zitpositie is nl altijd ‘de volgende’, of u nu op uw werk bent of thuis. Dankzij het ergonomische design houdt de ruggengraat zijn natuurlijke kromming en wordt de rug ontlast. De voortdurende natuurlijke beweging versterkt de spieren en voorkomt spanningen in de rug, nek en schouders. Constant licht bewegen is op den duur veel minder vermoeiend dan statisch zitten. Daarnaast zorgen de stoelen van Varier voor en relevante ondersteuning in de rusthouding waardoor u meer ontspannen kunt zitten.

Varier (voorheen Stokke) zorgt voor een ergonomische verantwoorde zit met een prachtig design met alleen het beste voor de gebruiker.

Share This