Ergonomische werkstoelen

Voorkom klachten door de juiste zithouding

Heel veel mensen zitten te lang stil én met een gebogen houding achter hun bureau of aan de tafel. Tevens ontstaat er door de passieve onderuitgezakte houding druk op de wervels. Dat kan rug- en nekklachten veroorzaken.

Het doel van een goede zithouding is om de natuurlijke S-vormige kromming van de wervelkolom te behouden, terwijl de spieren van de nek en rug zo ontspannen mogelijk zijn.  Met de juiste stoel kunt u de juiste houding aanhouden.

Uw werkplek moet zich aan u aanpassen niet andersom!

De juiste volgorde is om de bureaustoel eerst af te stellen op de gebruiker. En vervolgens het bureau aan de stoel.  Door onze jarenlange ervaring merken wij iedere keer weer dat de aanschaf van verantwoord en goed instelbaar kantoormeubilair maar één stap is op weg naar een dynamische en gezonde werkhouding.

Even zo belangrijk is het goed instellen van uw bureau, de monitor het toetsenbord en de muis. Zelf de plaatsing van uw documenten kunnen bijdragen tot een meer ontspannen houding en zo klachten voorkomen.

Een mens is niet gemaakt om lang te zitten

“De mens is gemaakt om te bewegen, niet om stil te zitten.”  Onze bureaustoelen en werkstoelen combineren ergonomie en comfort met de natuurlijke beweging tijdens het zitten.

Daardoor is er minder druk op de wervels (zoals bij lang stilzitten), ontspant u automatisch rug, nek en schouders en oefent u ongemerkt uw spieren, waardoor u rug- en nekklachten kunt voorkomen. Bovendien wordt door de beweging die bloedcirculatie gestimuleerd en voorkomt het stijfheid.

De basis voor gezond zitten is bewegen

Zitten en bewegen gaat dat wel samen? Jazeker… mits u het juiste meubilair heeft en dit op de goede manier gebruikt. Alle oplossingen in onze ruime showroom hebben één ding gemeen: ze maken bewegend zitten mogelijk en is zeer goed in te stellen waar nodig.

Wij hebben een mooie diversiteit aan werkstoelen in ons assortiment, zoals onze bureaustoelen, Varier stoelen of onze ergonomische zadelkrukken.

 

Advies en proefzitten

Het overbrengen van dynamisch en gezond werken is onze passie en delen dit graag met u.

Ervaar de juiste zit- en werkhouding en ontdek de mogelijkheden binnen onze ruime collectie bureaustoelen, werkstoelen, balansstoelen en krukken.  Kom langs in onze showroom of maak een afspraak bij u op locatie. Dan kunnen we direct kijken naar de algehele werkplek en tips geven waar nodig. Ook bestaat er de mogelijkheid om diverse werkstoelen thuis uit te proberen.

Share This