Hoe ontdekt u de juiste stoel? Een goede adviseur ziet u wel zitten!

Hoe weet u nu of u goed zit of niet? En of uw lichamelijke klachten (soms vaag, soms ernstig) veroorzaakt worden door een foute zit of een niet geschikte stoel? Simpel; door er samen met een deskundige naar te kijken. Die ziet u letterlijk zitten en kan u het juiste zitadvies geven.

Al in eerdere columns heb ik gewezen op het belang van een goede zithoogte, zitdiepte, armleggerhoogte en verstelbaarheid van een stoel. Toch komen er telkens weer mensen in mijn winkel die in de veronderstelling zijn dat ze wel goed zitten, maar toch klachten houden of krijgen. Ze denken dat de zithoogte goed is als ze met hun voeten bij de grond kunnen, maar toch zakken ze onderuit. Of ze blijven maar nekklachten houden, ondanks een stevige armlegger.

Als zitten tot klachten leidt, is het tijd voor een goed zitadvies.

Gelukkig kan ik ze vaak helpen. Dat doe ik altijd door ze in een stoel te zetten en goed te kijken wat er aan de hand is. De zelf ingeschatte zithoogte of armlegger lijkt misschien in eerste instantie goed te voelen, maar als deskundige ‘buitenstaander’ kan ik meestal al direct zíen wat er niet klopt. Dat de voeten misschien wel bij de grond kunnen, maar de benen toch niet in een hoek van 90 graden staan, bijvoorbeeld. Of dat de armlegger steun geeft, maar iemand met opgetrokken schouders in een stoel zit.

Het zien van het probleem is al de eerste stap naar de oplossing. De goede adviseurs laten mensen daarna ook echt ervaren hoe ze wél goed kunnen zitten. In een speciale pas-stoel kunnen alle onderdelen op elke gewenste hoogte worden ingesteld, helemaal aangepast op de lichaamsbouw van de persoon die erin zit. Dat komt heel nauwkeurig, zo blijkt dan direct. De klanten voelen direct dat een centimeter meer of minder een wereld van verschil kan maken. En de adviseur weet dat het niet alleen op dat moment zo voelt, maar ook op de lange termijn, waardoor klachten kunnen worden voorkomen.

De laatste stap is pas het kiezen van de fauteuil die aan al die persoonlijk aangemeten ziteisen kan voldoen. Ook in dat woud van mogelijkheden kan uw zitadviseur u wegwijs maken. Samen vinden we altijd de perfecte stoel, waarin iedereen u kan zien zitten.

Share This