Individuele aanpassingen Fitform Vario

De Fitform Vario collectie beschikt over een zeer grote hoeveelheid individuele aanpassingen, opties en accessoires. Daarmee kan vrijwel elke noodzakelijke of wenselijke zitoplossing worden gecreëerd. Hieronder vindt u een greep uit de diverse aanpassingen. Vraag in de winkel naar de overige mogelijkheden.

 • Anti-decubitus-zittingen (drukverlagend) in diverse hardheden
 • Armlegger naar binnen/buiten verbreden
 • Arthrodese-zitting
 • Accu
 • Draaiplateau
 • Hoofd- en nekkussens (in diverse vormen)
 • Incontinentiebekleding
 • Kuiprug
 • Kyphoserug
 • ILP rug
 • Rugleuning van drukverlagend materiaal
 • Smartbediening 2 knoppen
 • Verwarming
 • Wegklapbaar zijpand t.b.v. rolstoeltransfer
 • Wielsysteem
 • Enz.

We zullen een aantal individuele aanpassingen en opties hieronder kort toelichten (uitsluitend geschikt voor de modellen Fitform Vario 560 en FItform Vario 570
Vraag ons  gerust naar uitgebreide informatie mogelijkheden.

Kuiprugleuning

De kuiprugleuning in modellen van de Fitform Vario serie zorgt voor extra zijwaartse ondersteuning. Als iemand de neiging heeft om scheef te zakken naar één kant wordt door deze kuiprugleuning dit verminderd of voorkomen. De gebruiker zit stabieler in de fauteuil en zakt minder snel naar de zijkant.  

Kyphoserug 

Deze rugleuning is geschikt voor personen waarvan de rug een krom is gegroeid (kyphose). De kyphoserug is uitgevoerd met zacht schuim waardoor de bolling van de rug beter wordt ondersteund. Tevens is de rug voorzien van twee knikpunten die indien nodig in de juiste vorm naar voren gebogen kunnen worden.

ILP rugleuning 

ILP staat voor: Individuele Laterale Polsterrugleuning en kan geplaatst worden in de stoelen van de Fitform Vario zorgcollectie
Deze rugleuning wordt gebruikt om een rug met losse schuimpelotten individueel aan te passen op de gebruiker om deze zo optimaal mogelijk ondersteund te laten zitten. Tevens is het mogelijk indien nodig om bij deze ILP rugleuning de ondersteuning achteraf te wijzigen mocht het lichaam aan verandering onderhevig zijn en de steun in de toekomst nodig mocht zijn op een andere plaats.
(Geschikt voor modellen Fitform Vario 570 en Fitform Vario 560)

ILP Extra rug 

Een ILP Extra rugleuning is een goede zitoplossing voor mensen die heel erg scheef hangen naar de zijkant door een rompbalansprobleem.
Zij hebben tijdens het zitten extra zijwaartse ondersteuning nodig om stabiel te kunnen zitten en om scheefhangen te voorkomen of te verminderen.
Deze ILP Extra rug is voorzien van een extra diepe en stevige kuip. De kuip is links en rechts instelbaar in hoogte en in breedte.

Uitwisselbaar zitsysteem 

Bij een Fitform uitwisselbaar zitsysteem is het mogelijk om achteraf het standaard zitschuim te vervangen voor een ander zitkussen. Dit gaat eenvoudig met een rits.
Tevens is het mogelijk om de stoel achteraf zo te maken dat er los antidecubitus kussen die u bv. al heeft of via thuiszorgwinkel regelt er op geplaatst kan worden. Voor mensen met een verhoogd risico op decubitus (doorzitten) is het een reden om voor dit uitwisselbaar zitsysteem te kiezen.

Anti Decubitus zittingen (Drukverlagende zittingen) 

Anti Decubitus zittingen zijn vaste zitkussens in een Fitformfauteuil geschikt om decubitus (doorzitten) en andere zitproblemen te doen verminderen of voorkomen. Afhankelijk van bouw en gewicht zijn er verschillende anti decubitus zittingen opgebouwd uit diverse drukverlagende materialen van o.a. traagschuim, latex en vormschuim.

APPR Zitsysteem

Een Fitform Vario fauteuil met een ingebouwd APPR zitsysteem beschikt over een zitting waarin een ROHO Quadtro Select Antidecubitus zitkussen is verwerkt. Dit kussen heeft speciale drukverdelende en luchtelementen waarvan de lucht met een kleine handpomp wordt ingebracht. De lucht blijft continue in beweging tijdens het zitten en het gaan verzitten wat goed is voor de doorbloeding van het zitvlak. Deze zitting is geschikt voor mensen met decubituszitproblemen.

Zwenkbaar zijpand voor rolstoel transfer 

Door de stoel uit te voeren met een zwenkbaar en wegklapbaar zijpand kan een rolstoel gebruiker een eenvoudige transfer maken van de rolstoel naar de fauteuil en terug. Het zwenkbaar zijpand kan links, rechts of aan beide zijden worden gemonteerd. Het wegdraaien van het zijpand gebeurd met de hand. Mocht dit te zwaar zijn dan bestaat er tevens de mogelijkheid om dit elektrisch uit te voeren.

Draaiplateau 

Iedere Fitform relaxfauteuil en Fitform sta-op stoel kan uitgevoerd worden met een draaiplateau. Het is een haast onzichtbaar draaiplateau wat ervoor zorgt dat u de stoel 360 graden kunt draaien.
Dit is fijn als u last heeft van nekklachten en/ of niet zo makkelijk uw bovenlichaam kan draaien. Tevens geeft het meer comfort omdat u de stoel kunt draaien waarheen u maar wil. Zo kan u recht voor de TV zitten, in een rechte houding met uw visite praten of door de stoel iets te draaien makkelijker uitstappen. Is de stoel uitgevoerd met een sta-op systeem? Dan blokkeert het draaien tijdens de sta-op stand. Dit zorgt ervoor dat u veilig uit de stoel op kan staan en kunt gaan zitten zonder dat de stoel wegdraait.

Vario Wielsysteem 

Met het Vario wielsysteem kan een Fitform Vario fauteuil eenvoudig en zonder veel kracht worden verplaatst zelfs met iemand in de stoel. Het verrijden kan door een hendel in te drukken aan de achterzijde van de rug die af te koppelen is. In verband met de veiligheid staat de fauteuil standaard vergrendeld. Deze is alleen verrijdbaar als de hendel naar beneden wordt gedrukt. Zodra deze wordt losgelaten staat de stoel weer op de rem.

Verwarming

Stoelverwarming in rugleuning en zitting is ideaal voor mensen die het snel koud hebben. Tevens is het een weldaad voor spieren en gewrichten en kan het verlichting zorgen voor mensen met rugklachten en reuma.
De stoelverwarming is in te stellen in 3 verwarmingsstanden.