Koud buiten? U zit er warmpjes bij! 

Verwarming en andere slimme snufjes voor uw stoel

Natuurlijk is de belangrijkste eigenschap van een fauteuil dat hij goed zit. Een aantal extra accessoires kunnen dat zitcomfort echter nog verhogen en soms zelfs klachten voorkomen of verlichten. Zo komt in deze koude wintermaanden een stoelverwarming goed van pas: een verademing voor uw spieren en gewrichten. Of wat te denken van een draaiplateau, zo wordt de stoel gemakkelijk draaibaar en fijn voor mensen die door omstandigheden hun nek moeilijk kunnen draaien.

Heerlijk zittend in hun stoel pakken mensen die wat kouwelijk zijn aangelegd of slaperig worden er al gauw een fleecedekentje bij of zelfs een elektrisch verwarmd kussentje. Maar het kan nog makkelijker en comfortabeler: een fauteuil met verwarming. De zitting en de rugleuning kunnen dan ingesteld worden op de voor u meest aangename temperatuur, tot 34 graden aan toe.

Behalve dat het prettig is tegen de kou is zo’n verwarming ook goed voor uw spieren en gewrichten. Door de warmte zetten uw bloedvaten een beetje uit zodat het bloed er beter doorheen stroomt. Daarmee worden afvalstoffen sneller afgevoerd en worden uw spieren sneller voorzien van zuurstof. Pijnklachten zullen er vaak niet direct door verdwijnen, maar de warmte op zich voelt al weldadig.

Draaien zonder moeite

En als we het dan toch over comfort verhogende snufjes hebben: een draaiplateau onder uw fauteuil helpt u bij het zonder moeite draaien van de stoel. Dat is ideaal als bijvoorbeeld de tv op een andere plaats staat als de zithoek. Zo kunt u met koffietijd gezellig met uw visite praten aan de ene kant van de stoel en in de avond kijken naar de televisie die aan de andere kant staat, zonder dat u scheef hoeft te gaan zitten of uw nek hoeft te verdraaien. Een draaiplateau is ook handig voor mensen die wat minder ruimte hebben om de stoel in de relaxstand te zetten; soms kan dat wél door de stoel een kwartslag te draaien. En de fauteuil let zelf op de veiligheid: zodra u gebruik maakt van de sta-opfunctie blokkeert hij het draaien.

Stoel met geheugen

Stoelen zijn overigens slimmer dan u denkt: wist u dat er ook zijn die een memoryfunctie hebben? Hiermee ‘onthoudt’ de fauteuil hoe u het lekkerst zit, in twee verschillende posities. Zo kunt u voorprogrammeren in welke stand u het liefst tv-kijkt en hoe u het liefst uw middagdutje doet, bijvoorbeeld. Een echte stoel met geheugen.

Share This